Suçlu Kim Belli İken Bahane Aramak Niye


Suçlu Kim Belli İken Bahane Aramak

Suçlu sadece Müze Müdürü müdür?
Elbette ki değildir!
Öncelikle, “SIR” gibi saklanan kazı izninin kime verildiğinin açıklanmamış olması, başlı başına suç teşkil oluşturmak için yereli kârine olmalıdır!
Ne gariptir ki, olay bitmiş, facia yaşanmış, olay sosyal mediâda infiâle dönüşünce, ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Gümüşhane'de bulunan Dipsiz Göl'de gerçekleştirilen kazı çalışmaları sonucunda gölün kurumasına sebep olunmuştur. Bakanlığımızca ilgililer hakkında 15.11.2019 tarih ve 372 sayılı onay ile soruşturma başlatılmış ve görevden uzaklaştırılmışlardır" diye açıklama yapıyor.
Bu kadar ucuz muydu, tarihi ve kültürü yok etmek?
Hani Osmanlı Arşivlerini yok eden, satan, tahrip edenler, dili değiştirenler hakkında olmadık söz söyleyen kitle neredeydi o anlarda?
Dut mu yemişlerdi, acaba?
Bin değil, 12 Bin yıllık bir doğal güzellik ve Tarihten bahsediliyor! Suçluları gizlemek için, piyonlar mı aranıyor?

İzni Kim, kimin izniyle vermiştir?

Sahi 12 Bin yıldır, merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikteki Taşköprü Yaylası'nda, hem de hiçbir kaynaktan beslenemeyen, olağana üstü güzellik ve örneklik sergileyen Gümüşhane'deki Dipsiz Göl kimin gözüne batmış olabilir ki!
 Bir Akıllı(!) çıkıyor, “12 Bin Yıllık Gölün Altında define var, ben burayı Devletin izin ve desteğiyle kurutup kazıyacağım” diyor, devlet erkânı da “BUYUR” diyerek YAZILI İZNİ veriyor.
Şimdi dikkât buyurun!
Gümüşhane Valiliği izni ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü, define aranması için kazıya izin veriyorlar. İlgili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı izin verilme aşamasında haberdar ve bilgi sahibi ol(a)mamış olabilirler, normal ve de doğaldır.
İyi de, şimdi çok iş yapıyormuş gibi, ilgililer hakkında soruşturma başlatmakla Bakanlık kendisini Temize çıkartmış mı oluyor?
Etmeyin! Halkı da kandırmaya, milletin ağzına bir parmak bal çalmaya kalkışmayın!
Kazı için, Gümüşhane Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü izin verdi mi verdi.
Bu kazı çalışmasına, Gümüşhane Müze Müdürü Elif Öktem ile jandarma yetkililerin eşlik etti mi, etti!
Kazı çalışmaları sırasında, Suyun tahliyesi için iş makinaları çalıştı mı, Çalıştı. Yöre insanları bu çalışmalara tepki verdi mi, verdi!
Konu basına intikâl etti ve konu haberleştirildi mi, haberleştirildi, kamuoyuna duyuruldu.

Sağır Sultan Duydu

Şimdi soralım, olayı duymayan kalmadı!
Hatta ısrarla, kazı yapan(lar)ın isminin saklandığı, açıklanmadığı da haberlere yansıtıldı.
Kazı çalışması tam tamına 5 gün sürüyor ve ne hikmettir, şuanda kendine vazife çıkartan Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, sorumlular, sorumsuz ve habersizMİŞ GİBİ davrandıklarını örtbas etmek üzere, birkaç kişi hakkında soruşturma açarak işi kapatmaya çalışmaktadırlar.

Buradan, Kamuoyu adına, Çağrıda Bulunuyor ve Tâlep Ediyoruz!
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hükûmet’in ve icrânın başı olarak, Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, İç İşleri Bakanı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü, Vakıflar Bölge Müdürü, Jandarma Genel Komutanı ve Gümüşhane Valisi hakkında işlem başlatılmalı ve gerekiyorsa, sorumluluklarını yerine getirmekte gecikmeleri ve görevde pasif kalmaları nedeniyle gerekli yasal işlem ve prosedürlerin uygulanarak gereğini yapılması.
Çünkü 12 Bin Yıllık Tarih ve Güzellik yok edildi.
Kazı talebinde bulunan ve 2 kişi oldukları ifade edilen, ancak isimleri açıklanmayanların isimleri de kamuoyuna deşifre edilerek, kurutma çalışmasının gerçek amacının ortaya çıkartılması.
Gümüşhane Belediye Başkanı, Vali ve Kültür Turizm İl Müdürü ile Jandarma Komutanının görevden behemehâl el çektirilmesi.
Muhtarlık hakkında, köyünün/mahallesinin çıkarlarını korumak adına üst makamlar ivedilikle çağrıda bulunmadığı için, işlem yapılması.
Taşköprü Yaylası'nın ziyneti, değeri, tarihi olan, üstelik kaynağı ve akarı olmadığı için emsalsiz değerde olan, Dipsiz Göl’ün eski haline getirilmesi için, yapılan çalışmaların, zarar ve ziyâ’ın tümünün, Bakan, Vali dâhil, ilgili kişilere rücû ettirilerek Tâzmin ettirilmesi. ((ki en azından, bundan sonra Devleti zarar ve ziyâ’a uğratacaklar daha dikkâtli ve özenli hareket ederek, kendileri için değil devleti için, Kamuoyu yararına olan kararlar alır/verirler.)
“Gümüşhane Valiliği, Dipsiz Göl'ün rehabilitasyonunun sağlanabilmesi için akademisyenler ve teknik elemanlarla görüş alışverişi içerisinde planlamalar yapıldığını, hemen çalışmalara başlanarak gerekli düzenlemelerin gerçekleştirileceğini” bildirmişler.
Aslında bu çalışmayı/rehabilitasyonu, öncelikle kendi şahıslarında e ilgili birimlerinde aldırmalıydılar, geç kaldılar. Ülkenin ve doğanın güzelliğine kast ettiler.


Özlü Söz;
“Tarih; imânsızlık ve ahlâksızlık harabeleriyle doludur.”
( A. Şeref Güzelyazıcı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ABD’nin Bitmeyen Oyunu

Çin'de Virüs bitti mi?

Melhâme-î Kübrâ, Yeni Dünya Düzeni Savaşı