Kimse Kusura Bakmasın, Adana Güzelleşecek! (“Adana için master plânınız var mı?”)

 

Kimse Kusura Bakmasın, Adana Güzelleşecek!

(Bölge Gazetesi, 30 Mart 2016, Çarşamba Günlü Yazım)

 

Adana Büyükşehir Belediyesi beraberliğinde oluşturduğu  Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi” hayat bulacak gözüküyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı, Adana Genç İş Adamaları Derneği (AGİAD), Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü ve Peyzaj Mimarları Odası Adana Şubesi’nin birlikte oluşturduğu proje ekibi. İşin eğitim boyutunu da göz ardı etmeyerek Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Seramik Bölümü ile Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nü de proje ortağı yaptıkları çalışmalarının sonuca ulaştırılması ve hayata geçirilmesinin en büyük adımı olan “Devlet Bahçeli Köprüsü” temeli bu gün atılıyor. Hem de köprüye adını veren MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından.

Çukurova ilçesi, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerini Adnan Menderes Gölü üzerinden bir birine bağlayacak, köprünün özellikleri ise; Belediye imkânları ile yapılan, Türkiye’nin en uzun köprüsü olacak. (Hatta 3. Boğaz köprüsü sayılmazsa (30 Mart 2016 günü itibariyle) devlet imkânı ile dahi yapılmış ve yapılmakta olan en uzun köprü.) 800 m. betonarme, 825 m. Çelik olmak üzere köprü 1.625 m. olacak. Köprünün bağlantı ve ulaşım yolları ile düşünüldüğünde toplam 2.450 m. uzunluğa sahip olacak. “Devlet Bahçeli Köprüsü” kara ve demiryolu ulaşımını da birlikte sağlayacak özelliğe sahiptir. 3’erli gidiş geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu bulunacak olan “Devlet Bahçeli Köprüsü” kentin ulaşım ihtiyacını büyük ölçüde rahatlatacaktır. …

 

Baraj Gölü’nün Güney Yakası İşgalden Kurtarılıyor

 ‘Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ diye atasözümüzün gerçek olduğu Adana Menderes Gölü, civarındaki işgaller, mâalesef,  Adana Büyükşehir Belediyesi’nin göz yumması ile gerçekleşmiştir. Şimdi de Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı marifetiyle işgallerden temizlenmeye başlandı.

 Halka açık olması gereken alanlar,  bir çoğu, denetim dışı, ruhsatsız, hijyen şatlarından uzak, görüntü kirliliğine neden olan işgallerden kurtarılmaya başlandı ve büyük bir kısmı da kaldırılmış oldu.

 Seyhan Baraj Gölü, “Adanan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi” sayesinde Baraj gölü çehresi güzelleşirken, doğal haline de dönüştürülerek halkın kullanımına açılmış olacaktır.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Projenin uygulanacağı kararlılığını, “Kimse kusura bakmasın, bu projeyi hayata geçireceğiz” diyerek göstermiştir.

 

Kente Kimlik Kazandıracak

Seyhan Baraj Gölü Kenarında uygulanacak olan proje kapsamında, birinci öncelik Rekreasyon alanlarının oluşturulabilmesi ve yine marina port’un oluşturulabilmesi için, görev yetkisi kendisinde olan DSİ 6. Bölge Müdürlüğü projenin entegrasyonunu sağlamak üzere kendince seferberlik ilân etmiştir. Gerekli izinleri sağlamakla, önce bölgeye, yapılacak köprü ile de kentin tamamına yepyeni bir kimlik kazandırmış olacağını bilerek ciddi bir katkı sunmuş ve başarıya ciddi ortak olmuştur.

Birlik içinde hareket eden, proje katılımcısı (yukarıda saydığımız) kurum ve kuruluşlar iyi bir güç birliği örneği sergilediklerinden sonuca ulaşmış ve temel atma aşamasına gelinmiştir.

Yıllardır, yazılarımızda, radyo programlarımızda, Yerel ve genel seçimlerde. Hemen her aday adayından adayına kadar, tüm siyasilerden yapmalarını istediğimiz “Adana için master plânınız var mı?” Sorumuzun ilk kısmi cevabını bu projenin hayata geçirilme teşebbüslerinden biri olan “Devlet Bahçeli Köprüsü” temelinin atılması ile almış oluyoruz.

Kent için birlik olunur,  hiçbir siyasi kimlik farkı gözetmeksizin, Güçbirliği yapılırsa Adana eski güçlü, lider günlerine geri döneceğinin, ileriye atak yapacağının başlangıcı olsun dileklerimizle, kenti güzelleştirecek, proje için atılan temelin devamlarını beklediğimizi ifade eder, hayırlı olsun dileklerimizi sunarız. …

 

 

Sözün özü:

Seciyesi bozuk insanlara makam ve servet verirseniz, onu size karşı kullanır.”

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ABD’nin Bitmeyen Oyunu

Çin'de Virüs bitti mi?

Melhâme-î Kübrâ, Yeni Dünya Düzeni Savaşı