Genç Neden, Nasıl Uyuşturucuya Başlar, Terör ile UYUŞTURUCU HATTI OLUŞTURMAK

 

Genç Neden, Nasıl Uyuşturucuya Başlar


Başlıktaki soru aslında yanlış bir giriş!  Neden mi?

 

Doğru soru; Gençlik neden uyuşturucu kullanımına teşvik ettirilir. Gençliğin uyuşturucuya bulaşması ve ulaşması nasıl bu kadar kolaylaştırılıyor?

 

Şimdi diyeceksiniz ki, bu nasıl bir ifâde, doğrusu;

 

“Gençliği madde bağımlısı olmaya ve kullanmaya iten başlıca sebep ve etkenler nelerdir? Dediğinizi duyar gibiyim.

 

Haklı olabilirsiniz ama olaya salt uyuşturucu olarak bakarsanız bunun çözümünü bulmak ve nedenlerine ulaşmak da bir o kadar imkânsızlaşır!

 

2016 Yılı 14 Ekim’inde, bu konuya bambaşka bir pencere açan, Terör ile Hedef’in neden Türkiye olduğu sorusu üzerinden konuyu kamuoyuna taşımış ve gerekçelerini de yazmıştım.

Terör gerçeğinin altında yatan nedenlerin başında gelen konun UCUZ YOLLU UYUŞTURUCU HATTI OLUŞTURMAK olduğu gerçeğini kavrarsak, konuyu daha iyi ve doğru anlamış olacağımızda, çözüm üretmekte o denli isâbetli olacaktır.

 


Türkiye’de Terörün peydâhlattırıldığı bölge ve halen süregelen coğrafya neresidir? Kuşkusuz ki Güney Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ağırlıklı olmak üzere, kısmen de Doğu Anadolu’nun bazı illeri ile Akdeniz Bölgesi’nin doğu illerinde, dolayısıyla da, Doğu Akdeniz’de!

 

DTM, 11 Eylül 2001, İkiz Kulelerine ABD tarafından yapılan Kâmikâze, yani KONTROLLÜ SALDIRI sonrasında, ABD Terör bahanesi ile ilk saldırısını yaptığı ülke neresiydi; AFGANİSTAN! 

 

Uyuşturucu Tarla ve Fabrikası; AFGANİSTAN! 

 

Dünyaya sunulan uyuşturucunun Yüzde 90’ının üretim merkezinin Afganistan olduğunu söylersem ve bunun büyük bir çoğunluğunun kontrolünün ABD’de olduğunu ifâde edersem, sanırım anlatmak istediğim konu biraz daha açığa çıkmış olur!

 

Dünyanın en ucuz uyuşturucu üretildiği AFGANİSTAN’dan, bu uyuşturucunun dünyaya pazarlanması legâl yollardan olmayacağına göre, bunun için Terörizme ihtiyaç var. Bunun için en ideâl terör örgütü, hiç kuşkusuz ki PKK.

 

PKK’nın gelir kaynağı nedir, denildiğinde, hemen herkes tereddütsüz, UYUŞTURUCU TİCARETİ diyecektir! Anlaşılmayan?

 

Uyuşturucunun Bitirilebilmesi için, öncelikle Terörün kökünün kazınması gerekmektedir. Yoksa İçişleri Bakanlığı da, Ticaret Bakanlığı da, “Yapılan operasyonda, tarihin en büyük uyuşturucu malzemesi yakalanmıştır” açıklamalarını ilelebet sürdüreceklerdir!

 

 Gençler Üzerindeki Etkisini Azaltmak İçin Çözüm

 

 Yukarıda da ârz ettiğim gibi, Devletler ve hükümetler mücâdele plânı açıklamak, meclislerinde araştırma komisyonları kurmaları, Mücâdelede STK’lar, ilgililer çözüm üretmeye kalksa da sonuç hiçbir zaman istenilen hâle gelmeyecek ve artışlar sürecektir, mââlesef.

 

Kızmaca yok, gerçekler bu; Bakın, Nasreddin Hoca Merhûm, Samanlıkta anahtarını kaybetmesine rağmen, anahtarının evinin önünde araması ne kadar doğru ise, bizlerin de sadece Gençler üzerine çözüm aramamız o kadar doğrudur.

 

 Neden m? Bakın, “Yalvarıyorum, Evlâdımı Kurtarın!” diyen bir annenin haberini Gazete’nin manşetinden vererek haber(!) yapmıştım! Neden mi (!) (ünlem) kullandım? Anne, uyuşturucu müptelâsı olmuş evlâdı yüzünden, her şeyini kaybetmiş, buna rağmen evladının tedâvi edilmesini istiyor ama mââlesef ki tedâvi edilemiyor! Çünkü 18 Yaşını geçkin olduğu için, Kanun kişinin kendisinin tedâviyi istemesini şart koşuyor.

Dikkât, Korona plândemisi belâsından, maske takmayan, tedâvi istemeyene ceza kesen Devlet, uyuşturucu tedavisi isteyen âile için işi kullanıcının isteğine bırakıyor. Neden, Çünkü uluslararası Uyuşturucu ve Para BARONLARI öyle istiyor da, ondan! Tedavi olmasın ki, kullansın, başkalarını da kullandırmaya teşvik edebilsin! İş ve dolayısıyla da Para bulamayanlar da, TERÖRÜN KUCAĞINA DÜŞSÜN!

 

ÂİLELER ve Toplum Suçsuz mu, ÂSLA!

 

Diyorum ki, Kapitalizm tutkusu, insanlarda doyumsuzluk oluşturmayı sürdürdükçe, gençliği psikolojik ve sosyolojik bir bûhrânın içine almaya devam ettiği ölçüde, onların yoksunluğu olan, iletişim öncelikli olarak, kapitalizme karşı savunma mekânizması oluşturmak için kapsamlı mücâdele etmeden uyuşturucu ile mücâdelede başarı elde edilemeyecektir.

 

Hataya düşmüş, uyuşturucuya bulaşmış gençler bizim evlâtlarımız diyerek, önce Toplum, sonra da âile, genci sahiplenmekten vâzgeçmemelidirler. Vâzgeçildiği an problem artarak devam edecektir.

 

Düşünün, okuyamamış, işsiz, hataya düşmüş, hapse girmiş çıkmış. Bunlar tek tek veya tümü birden bir gençte mevcut olsa.  Çevre kötü gözle, dışlanmış bakamaya başladığında, mahalle baskısı karşısında, “EL ÂLÎM NE DER” den kopup, el alem ne der seline kapılınca, onlar da evlatlarına, “boş boş gezdiğin yetmiyor, ayyaş, zibidi gibi geziyorsun. Kimse işe de almıyor seni! Senin yüzünden mahalleye rezil olduk!” gibi ezici, dışlayıcı, ötekileştirici söylemlerle hâkâret etmeye de başladıysa, genç TEVBE ETMEKTEN vazgeçiyor, kendini işe yaramaz, “ALÇAK(!)” kişilik olarak âddedip, kurtulması gereken bataklığa geri dönüş yapacak ve daha da dibe batacaktır.

 

Gençlerimizi işte böyle böyle kaybediyoruz. Sağlık kuruluşları ile Devlet, Mahalli yönetimler, STK’lar, âileye destek olunsa, iş verilse, meslek edinse, aşını kazansa, düşme meyli olan genç dahi kendinden utanmaya başlar ve düşmekten kendini kurtarmaya gayret sârfeder!

 

Anlayana:

“Kendi gerçeğimizi kendi kelimelerimizle anlayıp anlatmak, her nâmûslu yazarın vicdân borcu!”     Cemil Meriç

 

NOT: Mübârek Üç Ây’lar Başladı Tebrik ederim.

“Allah’ım! Bize Recep ve Şâbân Ây’ını mübârek kıl ve bizi Râmâzân-ı Şerîfe ulaştır.”

 

Gelecek olan Regâib Kândilinizi de şimdiden Tebrik eder, Duâlarınıza Tâlîp olduğumu belirtirim.


(BüyükSaat Gazetesi 12 Şubat 2021 Tarihli Yazım)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ABD’nin Bitmeyen Oyunu

Çin'de Virüs bitti mi?

Melhâme-î Kübrâ, Yeni Dünya Düzeni Savaşı