Râmâzân Ây'ına ve Oruç'a Elvedâ Derken

 

Râmâzân Ây'ına ve Oruç'a Elvedâ Derken



Yâ Râbbûlâlemin olan Allah'ım. Oruç'un râzı olduğu kullarından eyle.

Yâ Râbbî. Kıyâmet'te, yevmûl mâhşerde, bize hâyr ile şâhitlik etmesini nâsîb-î müyesser eyle.

Allah'ım! Bundan sonra göndereceğin Oruç'la tanış olup olamayacağımızı bilemiyoruz. Bu ve bundan önce gönderdiğin RÂMÂZÂN'lar ile ORUÇ'larla ve onlara misâfirlik ile bizi şereflendirdiğin için sana sonsuz Hâmd û senâlar olsun Yâ Râbbî!

Allah'ım! Biz, bizi ağırlayan, kendisinin bize İzzet ve ikrâmlarda bulunduğu  ORUÇ'larından Elf û elfeyn kez râzıyız, müstefidiz, kârlıyız, keyifli ve muhâbbetliyiz. Biz O'ndan râzı olduk, O'nu da, bizden râzı olmuşlardan eyle.

Yâ Râbbûlâlemin olan Allah'ım!
Verdiklerine, vereceklerine sonsuz Hâmd û senâlar, şükürler olsun!
Sûbhânsın Yâ Râbb!

Allah'ım, bize ibâdet edecek, kulluk vâzifelerimizi ifâ edecek, şûûr, güç, kuvvet, tâkât, sıhhât, âkl verdiğin için, innâl Hâmde vânni'mete, lekevâl mûlk, lâ şerikekelek diyerek şükrümüzü ve hâmdimizi ârz ettik, kâbûl buyur Yâ Râbbûlâlemin!

Yâ Râbbî! İndirdiğin Kur'ân, gönderdiğin Nebi, Elçi, Peygamber, Râsûl için, sâmî'nâ vâ âtâ'ne, gûfrâneke Râbbene vâ ileykel mâsîr diyerek kulluk âhdimize sâdık kalmaya çalıştık ama başaramadık çünkü âciziz, Yâ erhâmerrâhimin olan Allah'ım.

Yâ Râhmân, Yâ Râhîm! Sana "Lâ ilâhe illâ ente Sûbhâneke, innî kûntû minezzâlîmin" diyerek âczîyetimizi bildiriyoruz. Sen, yok mu isteyen vereyim. Duânız olmazsa neye yararsınız buyuruyorsun Yâ Zûlcelâl vâl ikrâm olan Allah'ım.

Ey Celâl sahibi olan Allah'ım! İşte biz de, âczîyetimizi Sana ârz ediyor ve Senden hem istiyoruz, hem de Duâ ediyoruz. Senin vâ'din Hâkktır, vâ'dinden câymazsın ve Senin vâ'dinde hîlâf yoktur.

Yâ Râbbûlâlemin! O hâlde, Sâdakallahûl âzim diyor ve tüm hâyr isteklerimizi, duâlarımızı kâbûl ettiğine îmân ediyoruz Allah'ım. Sen bize vekil ve KÂFÎ olarak yetersin.

Elhâmdûlillâh, Şükrânlillah....

(Büyük Saat Gazetesi 12 Mayıs 2021 günü yayınlandı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ABD’nin Bitmeyen Oyunu

Çin'de Virüs bitti mi?

Melhâme-î Kübrâ, Yeni Dünya Düzeni Savaşı