Maliye Bürokratik Operasyonuyla Korkutuyor Hedef; Vergi İsyânları Çıkarttırmak mıdır? MİLLETİ VERGİ İSYÂNLARINA TEŞVİK ve TÂHRÎKTİR. Bankaları mı Zengin Etmek İsteniyor

 

Maliye Bürokratik Operasyonuyla Korkutuyor 

 

Özellikle Seçim Sâth-î Mâîline girilmiş olan bir süreçte, Siyonun Ehl-î Sâlîpî'nin, Türk'lere ve Türkiye'ye karşı, Âsîmetrik saldırılarını, DİPLOMATİK SALDIRILARLA, konsolosluklarını kapatarak teçhiz ederken, Maliye Bakanlığı Bürokratlarında da çok Enteresân bir operasyon başlatılmıştır.

 

 Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi, vatandaşına ve özelliklede ülkeye Katma Değer, İstîhdâm oluşturmaları için tüm süreç ve bürokratik engelleri en aza indirmeye çalışıyor, hatta Trafik yollarının yolculuk, ulaşım süresinin kısaltılması için Milyonlarca, Milyarlarca Liralık yatırımlar yaparken, Maliye Bürokrasisi, özellikle Mükellefleri ve Mâlî Müşâvirleri canından bezdirecek işlere imzâ atmaya kalkışıyorlar.

 

Hedef; Vergi İsyânları Çıkarttırmak mıdır?

 

TEKNOFEST Çağında, ilerleme sağlaması gereken Maliye Bürokrasisi, ne yazık ki, yıllarca geriye gitmeye, on dâkîkalık iş sürecini sââtlere sârî hâle dönüştürmek için günden güne yeni projelere ve uygulamalara imzâ atma yarışına girmiş gibiler.

 

Amaçları, Mevcût Cumhurbaşkanın, Seçimi kaybetmesi için zemin oluşturmak, Mükellefi ve Mâlî Müşâvirleri isyân ettirmek ve hükûmetten nefrete dönüşecek sistemler mi oluşturmak istiyorlardır?

 

Maliye ve Hazine Bakanlığı Bir Açıklama Yapamaz mı?

 

Muhâsebe personeli, Mâlî Müşâvir, geçmiş dönemlerde, Mâlîye, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sitesine, Maliye’ye, Mükelleflerinin sayısına bakılmaksızın, beyânnâmelerini, sistem üzerinden, sınırı olmaksızın verebiliyor ve oto kontrol için de aynı sistem üzerinden tümümü tek tuşla kontrol edebiliyorlardı.

 

Şimdi birden bire, hem de önceden hiç bir açıklama yapmadan. Beyânnâme gönderme sayısını “5” (BEŞ)e, sorgulama sayısını da “1” (BİR)’e indirgeyerek, âdetâ, “Mükellefler Devlete Beyânnâme vermesin, Vergi ödemesin. Sistemdeki bu çarpık oluşumdan verilemeyen Beyânnâmeler nedeniyle Cezâlar kesilsin”, Sonunda da Mâlî Müşâvir ile Mükellefi arasında Nîzâ, uyuşmazlık çıksın ve her iki tarafta hem Devlet’e, Hem Hükûmete hem de taraflar birbirilerine karşı nefret yüklensinler isteniyor gibi bir durum oluşturulmaya çalışılıyor.

 

Denilirse ki, Sitemde aşırı yüklenmeler nedeniyle böyle bir uygulamaya gidilmiştir. Bu ifâde ve açıklama külliyen YÂLÂN, ALDATMA, ALGI ve MANİPÜLASYONDUR.

 

Neden mi doğru değil:

 

Düşününüz, Devlet, Kâmû Bankası olan Ziraat Bankası’nı örnek alalım:

 

Günde, Bankanın milyonlarca Mûdîsi, hem fîîli olarak fizikî şubelerinde, hem de mobil ve internet Bankacılığı üzerinden sisteme, yurtiçi ve yurtdışından giriş yapmaktadırlar. Tüm bu işlem yoğunluklarına râğmen hiçbir âksama ve yığılma yaşanmamaktadır.

 

Söz konusu Banka da Kâmû, Maliye ve Hazine’de Kâmû. Biri için oluşturulan sistem ve Sörver neden bir diğeri için yapılamıyor olacakmış?

Kaldı ki, Devlet’in gelir kaynağı, temel bütçenin oluşumunu, Maliye ve Hazine Bakanlığı Vergiler üzerinden sağlamaktadır. Âksî durumda Bütçe çöker.

 

“Sistem Yoğunluğu” diyerek, kimse işi küçük bir bâhâne üzerine inşââ etmeye kalkışmasın. O zâmân daha net ortaya çıkacaktır ki, bu yaşananalar düpedüz, MİLLETİ VERGİ İSYÂNLARINA TEŞVİK ve TÂHRÎKTİR.

 

 

Bu konuda bir terslik olmadığını söyleyenler bilsin ki, İlgili Bakanı olmasa da, Cumhurbaşkanı’nı ve yakın gelecekteki seçimleri, direk mânüple etmeye kalkışmaktır.

 

Mükellefleri adına gönderdiği Beyânnâmelerin kâbûl edilip edilmediği, âksîlik, eksiklik olup olmadığını sorgulamak isteyen bir Mâlî Müşâvir’in, her sorgulama için, tek tek, Mükellefinin Vergi No’sunu veya TC Kimlik Numarasını girip sorgulamasının süresinin ne kadar olacağını bilemeyecek, hesaplayamayacak kadar bilgi yoksunu mudur, sistemi bu hale getiren, eviren BÜROKRAT(lar)?

 

Bu resmen, Hem Hükûmete, Hem ülkenin Mâlî bütçesine, hem de Mükellef ve Mâlî Müşâvir olan vatandaşlara Bürokratik Saldırıdır.

 

 

Bir Başka Bürokratik Zekâ

 

Bankaları mı Zengin Etmek İsteniyor, yoksa bilinmeyen bir neden mi vardır?

 

 

Yine Maliye ve Hazine Bakanlığınca, 213 Sayılı VUK uyarınca, Blânço Esâsına göre Defter Tutan Mükellefler ile Serbest Meslek Kazanç Defteri Tutan Mükelleflere, işyerinde Kredi Kartı Okuyucusu (POS Makinesi) bulundurulması zorunluluğu getirilmesine ilişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Tâslâğı hazırlanmıştır.

Bu Tâslâk ile Tebliğ ile getirilen Yükümlülüğe uymayanlara 213 Sayılı VUK’nda öngörülen Cezâlar tâtbik edilecektir, deniliyor.

 

Bu kârâr ile Gâyr-î Fââl, üretim ve ticâreti tâmamen ihrâcata yani yurtdışı satışlara yönelik, GMSİ, Arazi ve Gâyr-î Menkûl işi yürüten vb. şirketler ve mükellefler için POS Makinesi ne işe yarayacak?

 

Tamam, Mûc’it BÜROKRAT ile aynı düşüncede olmuş olalım. O zâmân, İlgili Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Tâslâğının Yasalaşması sırasında, “söz konusu POS MAKİNELERİ, yasa gereği mükellefin tâlep etmesi hâlinde. KÂMÛ BANKALARI TARAFINDAN, bilâ bedel ve hiçbir bürokratik engel çıkartılmadan, sadece Vergi Kaydını getirmesi ile verilir ve çalışır duruma getirtilir” zorunluluk ibâresini de ekletsinler ki, niyetlerinin Mükellefleri bankalara yem etmek ve Cezâ sopası ile mükellefleri terbiye etmeye yönelik bir çalışma bâhânesi olmadığına inanalım.

 

(muhasebedr.com için (4 Şubat 23 tarihli) mâkâlem)

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ABD’nin Bitmeyen Oyunu

Çin'de Virüs bitti mi?

Melhâme-î Kübrâ, Yeni Dünya Düzeni Savaşı