The BidEND ve Kıbrıs Türk Devleti

 The BidEND

Dünya, üçüncü dünya savaşına sürüklenmeye çalışılırken, Dünya jandarmalığını elinde bulundurmak isteyen ABD’de asimetrik gelişmeler yaşanmaktadır.



Dünya ile birlikte ABD kamuoyunun da merak ettiği, Başkan Joe Biden’in akibeti.


Derin ABD denilen, özellikle de Başkanları seçmede etkili olan finans çevreleri, ekonimik gücü elinde bulunduranlar, Trump gelmesin ama Biden’ın da başkanlık koltuğunda kalmasını istemiyorlardı.

Trump ile Joe Biden TV düellosu, ‘Tanrı istemedikçe, adaylıktan çekilmem’ diyen Biden için, seçim sahasından oyun dışına alınmasının başlangıcı oldu.


Biden’ın halen Başkanlık yarışında ısrarcı olması, Trump’ın suikastine uzanan yolun taşlarının döşenmesini sağlamış oldu, ki Trump’ın silahlı saldırıya uğraması ile Biden çekilmesi gerektiğinin ciddiyetini de anlamış oldu.


Ameliyat için Vekalet Vermeyen Biden

Rahatsızlanıp ameliyat içi hastahaneye yatması gereken Joe Biden, neredeyse 48 saatliğine dahi, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e başkanlık yetkisini vermekten imtina ediyordu.

Trump’a suikast sonrası, bir anda Demokratların adayının Kamala Harris olması için sürekli açıklamalarda bulunmaya başladı.



Kamala Harris ABD’nin yeni başkanı olmaya kesin gözüyle bakılıyor olmalı ki, hem Demokrat Delegeler, hem de bağışçılar tarafından yoğun bir destek görmeye başladı.

 

ABD derin yapısı ve ADB’nin uydu kentleri durumundaki ülkelerin tamamına yakını Kamala Harris’i ABD Başkanı olarak görmek istemektedirler.


Kamala Harris Başkan olmazsa Çin Ekonomisi ABD’yi yutar algısı ile korku imparatorluğu oluşturuldu bile….


Kasım 2024 Seçimlerine kadar, Başkan Biden’in rahatsızlığı bahane edilerek, Başkanlık yetkilerinin de Kamala Harris’e devredileceği aşikardır.


Kıbrıs Türk Devleti



Barış Harekatı olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri 20 Temmuz 1974’te Adaya çıkartma yaptı ve Kıbrıs’taki Yunan mezalimine ve soykırımına dur denildi.


Gelinen süreçte, 50. Yılını doldurmasına rağmen, Kıbrıs Adasında huzur ve barışı istemeyenler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımamakta ve tanınmasını engellemekte ısrarlarını sürdürmeye devam ettiler.


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye Uluslararsı Platformlarda, KIBRIS TÜRK DEVLETİ’nin egemen eşitliğini savunacak, tam manasıyla tanınabilmesi için her türlü diplomatik mücadelesini sürdürecektir” dedi.


Kurtulmuş, konuşmasında birkaç kez, KIBRIS TÜRK DEVLETİ ifadesi kullandığını, bunun dil sürçmesi değil, bilinçli ve özellikle kullandığını ifade etti.



TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC için, bundan sonra bambaşka ve yeni bir süreç başladığını belirtti.


(Referansturk.com için (23 Temmuz 2024 salı) yazılmıştır)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ABD’nin Bitmeyen Oyunu

Melhâme-î Kübrâ, Yeni Dünya Düzeni Savaşı

ABD Halkına Helikopter Hakkında Yalan Söylüyor