Adana ‘İmar Partisi’ Neşet Buluyor

 

 Adana ‘İmar Partisi’ Neşet Buluyor

·       Adana Valiliği, yapılan İmar Planındaki uygulamada, mülkiyet ilişkilendirmesi yapılarak konu hakkında bilgilendirildi mi?

Sarıçam Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, Beyceli – Boynuyoğun - Kılıçlı Mahallelerinde uygulanmak istenen ve askıya çıkartılan, İmar planında kötü kokular yayılıyor.

Vatandaşlar Sarıçam İlçe Belediyesine giderek, Sarıçam Belediye Encümeni’nin 10.07.2024 Tarih ve 23/557 sayılı encümen kararı ile yapılan ve Askıya Çıkartılan İmar Uygulaması Planlar, Boynuyoğun Mahallesinde Arsası olan vatandaşları tedirgin ve huzursuz ediyor.




Bir Yıl Önce Uygulama Yapılmış

Daha önce Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.06.2023 Tarih ve 91 Sayılı Kararı ile yapılan 1/1000 ölçekli imar uygulamasında, mülkiyetleri, tapu kayıtları başka yerlerde bulunan bazı kişilerin, Sarıçam Belediye Encümeni’nin 10.07.2024 Tarih ve 23/557 sayılı encümen kararı ile uygulanması için askıya çıkartılan İmar Uygulamasında Bulvar üzerindeki arsaların sahipleri oldukları ifade edilmektedir.




Vatandaşlardan en çok şikayet alan konuların başında, Belediye içinde, görevi, konumu, yetkisi olan kişilerdenbirilerinin veya yakınlarının bu yer kaydırmalarda, Bulvar üzeri arsalarda Mülkiyet sahibi olup olmadıkları ile şüphelere sahip olmaları gelmektedir.

Geçmiş Dönemde İlçe Belediyesinin Talepleri ile yapılmış olan bir uygulamanın Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayından geçtiği ve uygulandığı belirtilmektedir.

Hazinenin Kamu Yararı Gasp Ediliyor

Belediye’ye yapılan şikayetlerin, Söz konusu imar uygulamasında; 19958 ada 1-2-3 nolu parseller ile 19959 ada 1-2-3 nolu parsellerde yaşandığı, daha önceki uygulamalarda ve plânda Hazine adına tescil edilmiş veya edilmesi gereken arsaların, haksız, usulsüz, adaletsiz ve hukuksuz işlem yapılarak başkalarına verildiği üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Konu hakkında konuşan bir vatandaşın, ‘bu bir uygulama değil, adata hak gaspıdır. Tapudaki ve özellikle Belediyedeki Mülkiyet ilişkilerine bakıldığında, arsalarının 350 metre öteden, Ana Bulvar üzerine getirilmiş olması, tamamen nüfuz veya yetki kullanılmış olduğunu göstermektedir. Bu konunun, Ankara’dan mı yoksa yerel yönetimlerde mi nüfuz kullanıldığını, özellikle Sayın Adana Valisi konuya el attığında ortaya çıkartacaktır.  Bizleri Yönetsin, idare etsinler diye oy verdiklerimiz, kendi çıkarlarını, Milletin çıkarlarının önüne koysunlar diye o görevlere getirlmemişlerdir’ diye konuyu anlatmaya çalıştı.

 

Adana Valisi’ne Çağrı

Vatandaşımız, Söz konusu imar uygulamasında; 19958 ada 1-2-3 nolu parseller ile 19959 ada 1-2-3 nolu parseller, daha önceki uygulamalarda ve plânda Hazine adına tescil edilmiş veya edilmesi gereken arsaların, haksız, usulsüz, adaletsiz ve hukuksuz işlem yapılmasının önüne geçilmesi için Adana Valiliğinin konuyu öncelikle incelemsi, ilgili parsellerdeki kişilerin Mülkiyet ilişkileri ve arsalarının nerelerden nerelere kaydırıldığını, kişiye özel rant elde edilmesini önlemesi gerektiği hususunda çağrı yaptı.

Konu incelenmez ve yanlışlıklar, hatalar düzeltilmez ise, Mülkiyet ve Hak Sahibi olan Vatandaşlar, aynı zamanda, Kamu Yararı açısından da Milletin zararına ve aleyhine yapılmış, telafisi imkansız, Ranta dönük bir uygulama olarak kayda girmiş olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ABD’nin Bitmeyen Oyunu

Melhâme-î Kübrâ, Yeni Dünya Düzeni Savaşı

ABD Halkına Helikopter Hakkında Yalan Söylüyor