Ermenistan’daki Darbenin(!) Şifreleri; KARABAĞ’a SALDIRI!

 

Ermenistan’daki Darbenin(!) Şifreleri; KARABAĞ’a SALDIRI!

Son bir haftadan fazladır, genelde Dünya gündemi, özelde ise Bölge Gündemi Ermenistan’da yapılmak istenen Darbe(!) ile meşgûl edilmek istenmektedir.

Meşgûl edilmek istenmektedir dedim ki, gerçek budur.

 Ermenistan’ın yaklaşık 30 yıldır, işgâl ettikleri, Azerbaycan topraklarından, târd edilmiş (atılmış) olmaları, dünya gündemine SAVAŞ diye lânse edildi. Savaş olarak gösterilmeliydi ki, Ermenistan’ın Terörist, Haydut, İşgalci, soykırımcı, Asimilasyoncu oldukları ortaya çıkmasın diye!

 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı, Ermenistan için büyük(!) bir savaşı kaybetmesi, Siyonun Ehl-î Sâlîp’inin Terörist ve Haydut Devletleri ve embeddedleri tarafından kâbûl edilebilir bir durum değildi.

Bu konu hakkında daha detaylı yazımı “KARABAĞ ESARETTEN KURTARILAMADI!” Başlıklı yazımda yazdığımı düşündüğüm için, detâya girmeden, bundan sonraki amaç ve hedeflerinin ne olduğunu yazmaya çalışacağım.

Laçin Koridoru Neden Rusya’da?

 Ermenistan’da var olduğu söylenilen Darbe gösteri ve kalkışmasının yegâne amacı, işgâlleri altında iken, terör estirdikleri, kâtliâm yaptıkları toprakları Azerbaycan’dan geri almaktır.

Rusya, Ermenistan’ın Karabağ’da işgâl altında tuttuğu Azerbaycan topraklarını, Silahlı mücâdeleye girişilmeden, anlaşma yoluyla, 6 Rayonu (Şehri) Azerbâycan’a vermeyi ancak bunun karşılığında, bölgede “Rusya Barış Gücü” kurulmasına razı olmasını istemişti.

Azerbaycan bu teklifi reddetmiştir. Sonuç, Karabağ tümden esaretten kurtarılamadı, en önemli, Ermenistan’ın yaptığı kâtliâmlarının sembol kenti olan HOCALI ve HANKENTİ esaretten kurtarılamadı.

Rusya, Azerbaycan’a, işgâl altındaki topraklardan, silâh kullanmadan, 6 Reyon verecekti kâbûl edilmedi. İşgâl edilen Toprakları kurtarmak için, işgâlci Ermenistan’a karşı silahlı mücâdele başlatıldı, 7 Reyon işgalden kurtarıldı ve de taraflar arasında, sûhûleti sağlamak için “Rusya Barış Gücü” kurulması anlaşması da imzalanmış oldu.

Rusya, zaman kaybetmeden, behemâhâl, anlaşmanın ertesi günü  “Rusya Barış Gücü” adı altında anlaşma gereği 1960 Rus ordu teçhizatını bölgeye, hem de en hassas olan Laçin Koridoruna Yerleştirdi.

Bu rakam sadece askeri üniforma giymiş olan Rusların sayısı. Peki, Karabağ’ın yeniden imâr ve inşâası bâhânesi üzerinden, acaba kaç bin Rus vatandaşı bölgeye yerleştirilmiştir? Daha da tehlikeli olan, Ermenistan’dan o bölgeye inşaat malzemesi gibi, askerlerin sevk edildiğini, Ermenistan’da Hükûmet binasına yürüyen asker anneleri bangır bangır bağırarak ifşâ ettiler.

Oğullarını, Karabağ’a inşaat malzemesi gibi kamyonlar içerinde taşınması için değil, Askere gönderdiklerini söylediler. Duymayan kaldı mı?

Tehlike Burada Başlıyor

Laçin Koridoru Rusya’nın denetiminde kalınca, Ermenistan için büyük bir zâfer olmuş oldu bu koridor.

Neden mi?

Rusya arabuluculuğunda, Azerbaycan ile Ermenistan arasında, 9 Kasım 2020 günü Rusya’da, imzâlandı ama Ermenistan’ın işgâl ettiği topraklardan çekilmesi, ertelemelerle, anlaşmadan 1 ay sonrasına sarkıtıldı.

Ermenistan, işgâl ettiği toraklardan çekilirken dahi, sözde “Rusya Barış Gücü”’ne rağmen, her tarafı, yakarak, yakarak, tâlân ederek, şehrin kritik noktalarına mayınlar/bombalar döşeyerek çekildi(!)… Bunların tümüne “Rusya Barış Gücü” göz yumdu, görmezlikten geldi, Ermenistan’ın verdiği bilgileri kaynak kabûl ederek raporlar(!) sundu!

ABD – Rusya (Fransa-İran) Ortaklığı Devrede

Karabağ’da yenilgiye uğradığı iddiâ edilerek, Ermenistan’da Darbe(!)ye kalkışılması için neden 3 Ay beklenildi dersiniz!

Rusya’nın, SSCB’nin dağılmasında, Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanmasından bu güne kadar, kurduğu plânları var olduğu bilinen SIR(!)dır! Ermenistan’ın Karabağ’ı işgâl etmesine, 30 yıl göz yumması, çözümsüzlük ile işleri sulandırmasının nedeni, Karabağ’a yönelik olan kirli plânlarıydı.

Laçin koridoru neden özellikle “Rusya Barış Gücü” denetiminde olsun istendi? Çünkü Karabağ’ın, Azerbaycan’ın (TÜRKLERİN) elinde olması kâbûl edilir bir durum değildir. Rusya ve embeddedleri, özellikle de ABD ve Fransa başta olmak üzere, İran Yönetiminin bunu sineye çekmelerini beklemek, Türkiye’ye bakışlarının ne olduğunu bilmemektir.

“Rusya Barış Gücü” kontrolünde(!) olan Laçin koridorundan, Ermenistan, hiçbir denetim ve engele takılmadan, istediği zaman, istediği gibi Karabağ’a giriş çıkışlar yapabiliyor. Cephânelik, silah, yabancı teröristler (kendileri savaşçı diyorlar) girdirebiliyorlardır.

Peki, “Rusya Barış Gücü”, Azerbaycan-Ermenistan ateşkes anlaşması gereği, tüm bu hareketliliği kontrol etmesi, silah, asker, cephâne gibi giriş çıkışlara mâni olması gerekirken, neden bu yönde adım atmamaktadır?

Tüm bunlara bakıldığında, Rusya’nın Karabağ üzerinde kirli plânları olduğu, çok çok öncelerden biliniyor olmasına rağmen, birde kontrolü altındaki bölgeden, silah/techizât geçirilmesine neden göz yumması, Ermenistan’da da, tam bu süreçte DARBE KALKIŞMASI(!)ında bulunuyor olması tesâdüfî değildir! 



Kim ne derse desin! 1906’da hazırlığı yapılan, ancak Kût’ûl Âmâre Kuşatması ile 1916 Mayıs’ında İngiltere- Fransa arasında imzalanan ve yaklaşık 5 Ay sonra da Rusya’nın da imza atarak ortak olduğu Sykes-Picot anlaşmasında olduğu gibi yeni bir gizli anlaşma ile Ermeniler’i kullanarak, Karabağ üzerinden kâtliâm/İşgâl kalkışmasında bulunma plânları yapılmaktadır.



 

Anlaşılmayan:

Kur’ân-ı Kerim ne diyor:  “Ey imân edenler! (Fitne çıkarmamak, anarşi ve ahlâksızlığı kışkırtmamak ve karşılıklı hak ve hürriyetlere saygılı bulunmak şartıyla; onlarla birlikte yaşayın, komşuluk yapın, ülke ve bölge nimetlerini paylaşın, ilmî ve iktîsâdî konularda yardımlaşın, ama gerçekten îmân ediyor ve gereğini yapmaya râzı ve hazır bulunuyorsanız, sakın ha!) Yahudilerin (ırkçı emperyalist kesimlerini ve yine haksızlık ve âhlâksızlık hedefleyen bazı) Hristiyan (merkezlerini) veliler (yöneticiler) edinmeyin. (Onları dost ve dürüst zânnedip, kendinize idâreci, karar verici olarak kâbûllenmeyin. Zûlüm ve hîyânet örgütlerine ve girişimlerine destek vermeyin.) Onlar, (sizin değil) birbirlerinin dostları ve destekleyicileridir. (Artık) Sizden her kim onları dost (ve rehber) edinip (peşlerine giderse), kesinlikle o da onlardandır. Şüphesiz Allah (Siyonist Yahudilere ve emperyalist Hristiyanlara değer ve destek veren ve Müslümânlara hîyânet eden) zâlimler topluluğuna hidâyet etmez (onların îmân nûrûnu karartır).” (Mâide Sûresi 51. Ayet (Abdullah-Ahmet Akgül) Meâli)

 (Büyük Saat Gazetesi,  3 Mart 2021 tarihli Yazım)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ABD Halkına Helikopter Hakkında Yalan Söylüyor

Atma Recep Din Kardeşiyiz (Bozuk ve çöplük malına dönüşmüş Toner)

ABD’nin Bitmeyen Oyunu