Adana Siyasetinde, Kartlar Yeniden Karıldı

 

Adana'da Kartlar Yeniden Karıldı

 

Adana Siyasetinde, Tüm dengeler ters yüz olabilir.

Politika sahnesi, tek bir isimle değişebilir mi?

Evet, değişebilir.

 

Kulis bilgileri üzerine, Telefon açıp görüştüğüm kişi, 22. Dönem, Adana Ak Parti Eski Milletvekili ve yine 2014 Yerel Seçimlerinde Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuş olan Avukat Abdullah Torun.

Nâm-ı Diğer;

TOKİ Abdullah.

 


 

Neden Büyükşehir Değil de Yüreğir

 

Abdullah Torun’la, kulis bilgileri hakkında yaptığım telefon görüşmesinde, bir çok konuya değinmenin yanı sıra, adaylık ile ilgili sorduğum sorulara, sâmîmi olarak verdiği cevaplar içerisinde, neden Büyükşehir değil de Yüreğir sorumun cevabı oldu;

 

“Seçimlere yaklaşık 40 günlük zâmân kaldı, zâmân dar. 15 İlçe, yaklaşık Bin Mâhâlle, çalışma için yetecek zâmân yok, o nedenle Yüreğir” dedi.

Yine sordum, Senin gibi ismi bilinen, tanınan birisi için, ismin, tanınırlığın, bu 40 günlük süre zârfında sana yardımcı olacaktır, dediğimde;

“Seçmene saygısızlık olur. İsmimin biliniyor olması, bazı mâhâllelere gidip, bazılarına gitmeme, öteleme hakkı vermez. Böyle bir davranış hem benim kârâkterime yakışmaz, hem de seçmene saygısızlık olur. Bu nedenle de, bana teklif edilen Büyükşehir Belediye Başka Adaylığını değil, diğer teklifler içerisindeki Yüreğir İlçesi’ni tercih ettim” dedi.

 

Adana’da En Büyük Hâmle, Erbakan’dan

 

Henüz hiçbir şey bitmiş değil. 20 Şubat 2024, Sâât 17:00’ye kadar, Kesin olmayan Listeler İl ve ilçe Seçim Kurullarına teslim edilmiş olmaktadır.

 

Bu süre zârfında, Adayını değiştirmek isteyenler için sürpriz gelişmelerin de kapısını aralayacak bir hâmle başlatılmış oldu, Yeniden Refah Partisi Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adaylığına, Atilla Baruğ’un yerine Abdullah Torun’un getirilmiş olması.

 

Abdullah Torun, YRP’den Yüreğir Belediye Başkan Adaylığının kâbûl şartını da, parti merkezine, Atilla Baruğ’un gönül rızâsı ile vazgeçmesine ve beraber yol yürünmesine râzı olması hâlinde kâbûl edeceğini bildirmiş olması da, ayrı bir siyasi nezâkettir.

 

Abdullah Torun’un adaylığı, politik ârenâda yaz havası oluşturacak, kartların yeniden karıldığını belli edecek seviyede bir adaylıktır.

 

Bu adaylık İyi Parti Kulislerinde de bir değişikliğe gitmenin yolunu açabilir mi?

Evet, olabilir.

 

Öyle bir Gelişme yaşanması da, Adana için, ikinci bir sürpriz gibi gözükse de, bilinenin “SIR” olmaktan çıkması olacaktır.

 

Adana’da politika kartlarını yeniden kardıran, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, beklenenin ötesinde bir hâmle ile ‘politika ârenâsında biz de varız’ demiş oldu.

 

Abdullah Torun’un Adaylığı

 

Avukat Abdullah Torun’un, YRP’den Yüreğir Belediye Başkan aday olması, hem Büyükşehir Adayları açısından, hem de Yüreğir ilçesinde tüm dengeleri değiştirmeye başlayacağı âşikârdır.

YRP’nin Adayı Torun’un adaylığı, en çok Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir ve Yüreğir ilçe Belediyesi Adaylarının oylarına, negatif yönde etki ederken, en çok, CHP’nin (DEM Parti ittifaklı) Büyükşehir Adayı Zeydan Karalar’ın işini de kolaylaştırmış olacaktır.

 

Saadet Partisi, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi Adaylarının ve hatta ki bazı Bağımsız Başkan Adaylarının her biri, Cumhur İttifakı Adaylarından oy alacak kişilerdir. Dolayısıyla da, Cumhur ittifakı Adayları Oylarını arttırmak bir yana, mevcut oylarını stabil tutmanın uğraşı içinde olacaklardır.

 

Bu durum da ve her hâlükârda, CHP adaylarının elleri biraz daha güçlenmektedir.


(20 Şubat 2024, Adana Gazetesi ( https://www.adanagazetesi.net)  için yazılmıştır.)



 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ABD Halkına Helikopter Hakkında Yalan Söylüyor

Atma Recep Din Kardeşiyiz (Bozuk ve çöplük malına dönüşmüş Toner)

ABD’nin Bitmeyen Oyunu